Garanterat lånelöfte på Litteraturbanken

rösträttLB
En digital utställning om rösträtt – en liten del av det enorma litteraturkapital som finns på Litteraturbanken.

Snart är det sommar och vi i Textpiloterna drar igång en kampanj för Litteraturbanken som källa till nöjesläsning. Vi hoppas att så många som möjligt vill hänga på. Garanterad läsränta utlovas.

Varför Litteraturbanken?

I Litteraturbanken finns mängder med texter, mest äldre men även en del nyare, öppet och fritt för alla att läsa – utan konton, inloggningar eller annat krångel. Perfekt för semestern då man kanske sitter i lugn och ro långt från bibliotek eller kuskar runt på olika ställen utan att kunna ta med sig en massa böcker – och helt plötsligt drabbas av akut bokbrist.

Vad finns i kassavalvet?

Många texter i Litteraturbanken finns i epubformat. Dem kan man ladda ner och lägga i eboksläsaren när man har uppkoppling och på så sätt skaffa ett fint resebibliotek i sin mobil eller surfplatta.

Vi föreslår att alla läsentusiaster hjälps åt att de närmaste två veckorna tipsa om texter som vi tycker om. Vi använder alla möjliga sociala medier, hashtaggar med #litteraturbank och på så sätt sprider vi massor med idéer om vad vi kan läsa i sommar.

Hur hittar man guldet?

index

För den som ännu inte utforskat Litteraturbanken rekommenderar vi följande:

  • Starta här och titta i dropplistan ”Välj Samling”. Där kan du hitta teman som passar just dig.
  • Följ Litteraturbanken på Instagram, Twitter eller Facebook. De har också ett nyhetsbrev att prenumerera på. Du får garanterat tips om spännande texter som du inte haft en tanke på att de finns.
  • Litteraturbankens material för skolan ger teman och andra ingångar till kända klassiker. Det är helt okej att titta där även när man bara vill läsa för nöjes skull.

Med detta önskar vi att vi alla får många fina tips på läsning från det outtömliga konto med fria uttag som vi alla har hos Litteraturbanken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *