Läsplogen – 5000 kr till unga läsfrämjare i Tensta

Under fem år framåt delar Textpiloterna ut priset Läsplogen, det går till barn och ungdomar i Tensta som gör något läsfrämjande i närområdet. Det kan till exempel handla om olika sätt att tipsa om böcker, ordna högläsning eller andra aktiviteter som lyfter böcker eller läsande. Prissumman är på 5000 kronor och kan delas ut till en eller flera personer. Priset delas för första gången ut i samband med Världsbokdagen den 23 april 2021. 

Vinnarna utses av en jury som består av komikern och författaren Melody Farshin, författaren Bengt-Erik Engholm och Katarina Lycken Rüter som är ordförande i Textpiloterna. 

UPPDATERING 29 OKTOBER 2020: FÖRELÄSNINGEN INSTÄLLD

På grund av de skärpta allmänna råden med anledning av coronapandemin i Stockholm från och med den 29 oktober ställs föreläsningen med Klara Önnerfält in. Vi återkommer med ett nytt datum senare om omständigheterna tillåter det.

Vi har också glädjen att tillsammans med Enbacksskolan kunna bjuda in personal på Tenstas grundskolor till en föreläsning om läsfrämjande:

1 kommentar

 1. Bästa Cecilia,

  För ett år sedan kom jag ut med min bok ”Varför just jag? om att överleva 4 olika Koncentrationsläger”.

  Boken är en bearbetad version av min pappas bok ”Arbete ger frihet”, en självbiografi om vardagslivet i lägren.

  Efter utbildningen Läslyftet anpassade jag pappas bok för ungdomar genom att banta ner texten, lägga in bilder, bevismaterial och beskrivande rubriker för att underlätta läsandet.

  Jag har en läskrets allt från 10 år och uppåt…

  Nyligen har jag även börjat hålla föredrag om pappas bok där han medverkar med inspelat material från hans föredrag från olika skolor.

  Min bok skall inom snar framtid även ges ut på Engelska, Tyska och Polska.

  Besök gärna min hemsida för mer information.

  Med vänlig hälsning

  Stefan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *