Textpiloterna stödjer Nobel i Rinkeby och Tensta

IMG_3574 kopia
Nobelpristagaren Olga Tokarczuk besöker Rinkeby bibliotek 2019 och tar emot ett porträtt som elever på Enbacksskolan i Tensta har målat.

Sedan 1988 har barn i stadsdelen Rinkeby arbetat med Nobelpriset och särskilt litteraturpristagaren. Under drygt 30 år har många av pristagarna besökt Rinkeby bibliotek och tagit emot barnens hyllningar. Förra året utvidgades arbetet till att även inkludera stadsdelen Tensta. Barn från både Tenta och Rinkeby tog emot och hyllade Olga Tokarczuk på Rinkeby bibliotek i december 2019.

Nobel i Rinkeby har varit betydelsefullt för flera generationer barn i området och även inspirerat närliggande skolor att starta liknande arbeten med andra litterära priser. Här finns pedagogiska lärdomar och metoder att dokumentera, vidareutveckla och sprida. Då projektet inte varit fullt finansierat de senaste åren har Textpiloterna valt att gå in som samarbetspartner, för att kunna söka stöd till det fortsatta arbetet. Vi är därför glada över att Kungliga Patriotiska Sällskapet har valt ett ge ekonomiskt stöd till Textpiloterna och Nobel i Rinkeby och Tensta 2020.

Läs mer om årets arbete på www.nobelirinkeby.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *