Nobel i Rinkeby och Tensta 2022

Foto: Ulrica Zwenger

Den 12 december besökte Annie Ernaux, Nobelpristagare i litteratur, Rinkeby bibliotek, vilket avslutades arbetet med Nobel i Rinkeby och Tensta 2022.
– Hon verkar vara en engagerad person som lyssnar noga, speciellt på unga människor, sa en av de medverkande eleverna efteråt.

Sammanlagt har 93 barn och ungdomar från tre skolor i Rinkeby och Tensta arbetat med Nobelpriset, Alfred Nobels liv och Annie Ernaux verk under hösten. Under ledning av författarna och projektledarna Annelie Drewsen och Gunilla Lundgren och i samarbete med lärare, bibliotekarier, en fotograf, en skådespelare och en tecknare har eleverna uttryckt sig i ord, bild, form och på scen.

Eleverna är mellan elva och femton år och presenterade själva sitt arbete på svenska och franska inför Annie Ernaux och omkring 120 inbjudna gäster. Deras arbete har sammanställts i ett tryckt Nobelhäfte, som också går att läsa på www.nobelirinkeby.se. Där finns även en blogg där höstens arbete har dokumenterats.

Nobel i Rinkeby och Tensta 2022 genomfördes av Annelie Drewsen och Gunilla Lundgren i samarbete med Enbacksskolan i Tensta, Askebyskolan i Rinkeby, Knutbyskolan i Rinkeby, Rinkeby bibliotek, Stockholms stadsbibliotek, Nobel Prize Museum, föreningen Textpiloterna, Svenska Akademien, Lotta Silfverhielm, Ulrica Zwenger samt med stöd av Gålöstiftelsen och Stockholms stad.

Föreningen Textpiloterna har varit samarbetspartner för Nobel i Rinkeby och Tensta sedan 2020. Vi är glada över att vi har beviljats stöd från Gålöstiftelsen även för 2023 års genomförande av Nobel i Rinkeby och Tensta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *