Rinkeby bokfestival 2024

Cilla Dalén och intresserade besökare vid Textpiloternas informationsbord. Foto: Annelie Drewsen

Textpiloterna medverkade med ett informationsbord under Rinkeby bokfestival som arrangerades 24–25 maj 2024. Vi var i biblioteket där endast ett fåtal program genomfördes, men fick ändå tillfälle att informera intresserade besökare om Läsplogen samt Nobel i Rinkeby och Tensta.

Hyllning med hälsningar från Nobelpristagare

Under invigningen av festivalen hyllades författaren Gunilla Lundgren för sitt mångåriga arbete i Rinkeby och särskilt för Nobel i Rinkeby och Tensta som hon grundade 1988. Två tidigare Nobelpristagare i litteratur hade skickat hälsningar till henne. Läs mer om hyllningen här.

Barn och ungdomar modererade samtal

Under festivalen deltog även flera barn och ungdomar som arbetade med Nobel i Rinkeby och Tensta förra året. Isra Muse som går i årskurs 9 på Enbacksskolan ledde ett scensamtal med författaren Elias Våhlund, medan Muhamatdiyor som går i årskurs 4 på Enbacksskolan tillsammans med några klasskamrater intervjuade författaren Ingela Korsell.

Ny bok av barn från Rinkeby och Japan

Flera barn från Bästa biblioteksklubben på Rinkeby bibliotek som arbetade med Jon Fosses litteratur i höstas kunde på bokfestivalen vara med och presentera den nya boken ”Rinkeby Hachioji tur och retur”, som är skriven av barn i Rinkeby och Japan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *