Vi som drömmer

IMG_9665
Hela Verkets ensemble på scen i föreställningen marDrömmar. Foto: Annelie Drewsen.

Den 16 mars 2019 var Textpiloterna medarrangör till programmet Vi som drömmer på Järva Folkets Park. Det blev en mycket lyckad eftermiddag med fokus på ungdomars drömmar, konst och kamp.

Drygt 50 besökare hittade till Teaterladan denna ruggiga eftermiddag. Första programpunkt var ett panelsamtal med Rebecca Gorwat, Saro Zandi, Rio och Amir Nabizadeh som berättade om sina drivkrafter att arbeta med skådespeleri, regi, för kvinnors rättigheter respektive fotografi. Samtalet leddes av Annelie Drewsen.

54419055_2096024643808150_4952416782020247552_o
Panelsamtal med fyra unga talanger. Foto: Cilla Dalén.

Därefter spelade teatergruppen Verket sin föreställning marDrömmar, som gestaltar ungdomars egna erfarenheter av att fly från sitt hemland, komma till Sverige och kastas mellan hopp och förtvivlan under asylprocessen.

IMG_9669 kopia
I logen före föreställningen. Foto från Verkets Instagram.

Med små medel och stor lidelse satte den lilla teatergruppen publikens känslor i rörelse. Den avlägsna mammans röst ekade genom hela föreställningen. När Saro Zandi framförde en ödesmättad version av barnvisan En kulen natt medan Mahdi Abassi färdades ensam över ett  hav av blåa tygstycken smälte fasan på Medelhavet samman med svenska barndomsminnen i ett hjärtskärande ögonblick.

I samband med programmet ordnades försäljning av kaffe, te och fikabröd. Programmet arrangerades i samarbete mellan teatergruppen Verket, Järva Folkets Park och Textpiloterna.

 

Vi SOM DRÖMMER
Affischen till programmet av Edith Drewsen Fernandez.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *