Gålöstiftelsen ger stöd till Nobel i Rinkeby och Tensta

Sedan 2020 är Textpiloterna samarbetspartner för Nobel i Rinkeby och Tensta. Vi är mycket glada över att Gålöstiftelsen ger stöd till årets verksamhet. Dessutom ger Kungliga Patriotiska Sällskapet stöd till att digitalisera material från tidigare år och bygga upp ett digitalt arkiv.

Sedan 1988 har barn i stadsdelen Rinkeby arbetat med Nobelpriset och särskilt litteraturpristagaren. Under drygt 30 år har många av pristagarna besökt Rinkeby bibliotek och tagit emot barnens hyllningar. Sedan 2019 ingår även stadsdelen Tensta.

I år firar stadsdelen Rinkeby 50 år, och Gunilla Lundgren firar lika många år som författare verksam i Rinkeby. Hon är en av initiativtagarna till Nobel i Rinkeby och driver arbetet vidare tillsammans med Annelie Drewsen. I år kommer barn från Enbacksskolan i Tensta samt Kvarnbyskolan och Askebyskolan i Rinkeby att arbeta med Alfred Nobel, Nobelpriset och litteraturpristagaren.

Textpiloterna vill bidra till att Nobel i Rinkeby och Tensta lever vidare genom att söka ekonomiskt stöd samt genom att dokumentera och sprida erfarenheter från projektet. Till årets genomförande har Textpiloterna beviljats medel från Gålöstiftelsen och Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läs mer om Nobel i Rinkeby och Tensta på: www.nobelirinkeby.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *